latinica  ћирилица
07/10/2022 |  12:55 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Вишковић: Српској не требају било какви инциденти

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да власти Републике Српске не желе било какве инциденте, те да нема ништа против шетње опозиције, док је она под контролом и не нарушава јавни ред.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Наша је процијена била да не смијемо доћи у позицију да се изазива било какав сукоб и зато полиција синоћ није спречавала да дође до шетње опозиције - рекао је Вишковић.

Вишковић каже да мало забрињава најава одређених политичких актера са синоћњег скупа опозиције на Тргу Крајине, који су рекли да би се убудуће у њихове редове могао убацити неко из друге политичке опције и направити проблем.

Он је упозорио да онај ко подноси захтјев за организовање неког политичког скупа тај сноси и одговорност, изражавајући бојазан да то није нека порука да се већ можда размишља у том правцу.

Вишковић је рекао да је апеловао на грађане Републике Српске и све политичке партије у Српској да не дозволе да дође до било каквих рушилачких и неких других ексцеса јер то не треба грађанима Републике Српске.

Он је рекао да постоје институције које су задужене за спорвођење изборног процеса, првенствено Централана изборна комисија БиХ која је, нажалост, "одређеним дијелом и политички обојена".

Он је рекао да је довољно да се погледају изборни резултати за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ и да се види у збиру шта значи онај број посланика који подржава једну или другу опцију.

- У овом моменту 24 посланика је за опцију која подржава Јелену Тривић за предсједника Републике Српске, и то је за пет посланика мање него што има сам СНСД - указује Вишковић, који је кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске.