latinica  ћирилица
07/10/2022 |  15:50 | Аутор: РТС

Ђоковић преко Хачанова у полуфиналу Астане

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић надиграо је Руса Харена Качанова са 2:0 у четвртфиналном мечу и пласирао се у полуфинале АТП турнира у Астани. У борби за финале Новак ће одмјерити снаге са побједником дуела Руса Данила Медведева и Шпанца Роберто Баутиста-Агута.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN, илустрација) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN, илустрација)

Ђоковић је силовито ушао у меч и већ на првом сервис гему Качанова успио да освоји брејк за предност од 3:0, па се на час учинило да неће бити већег изненађења ни у овом мечу.

Качанов ипак успјева да се врати у меч и да послије дуге и равноправне борбе, изнуди брејк шансу на трећем Новаковом сервис гему коју претвара у изједначење.

У наставку Ђоковић наставља са сигурним сервисима и појачава притисак да би у финишу освојио брејк на четвртом сервис гему Качанова за освајање првог сета са 6:4.

У другом сету се понавља ситуација са почетка меча и Ђоковић поново осваја предност али на другом сервис гему Качанова за 3:1 да би потом готово рутински одржао предност за освајање другог сета са 6:3 и коначну побједу.

У борби за финале Новак Ђоковић ће одмјерити снаге са побједником дуела Руса Данила Медведева и Шпанца Роберто Баутиста-Агута.