latinica  ћирилица
07/10/2022 |  16:41 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Градски олимпијски базен у Бањалуци у понедјељак престаје да ради? (ВИДЕО)

Срамота за Бањалуку! Вијест да од понедјељка престаје да ради Градски олимпијски базен у Бањалуци затекла је родитеље бројних малишана који овдје тренирају.
Градски олимпијски базен - Фото: СРНА
Градски олимпијски базенФото: СРНА

Затечени су и врхунски спортисти из БиХ и региона који се на овом базену припремају чак и за свјетске медаље, међу којима су Нађа Хигл и Лана Пудар.

Да је "Аквана" на издисају мјесецима су упозоравали радници овог бањалучког јавног предузећа, који су исто толико радили без плате.

Упозоравали су и градоначелника, коме су, кажу, ових дана важнији протести и изборна комбинаторика.



Више од хиљаду спортиста, корисника бањалучког олимпијског базена, дочекало је крајње непријатно изненађење.

Градски олимпијски базен, који послује у саставу јавног предузећа "Аквана" од понедјељка закључава своја врата. Никола Бјелајац, иако у поодмаклим припремама, мораће да тражи друго рјешење и то у посљедњи час.

- Тренутно се тренутно припремам за Свјетски куп који се одржава у Берлину за неких десетак дана. Долазимо тамо 19. октобра, међутим, сљедеће седмице нећемо бити у могућности да тренирамо на овом базену, тако да морамо наћи неки начин да се снађемо и да одржимо форму бар тих седам дана - каже Бјелајац.

Градски олимпијски базен користи више од шест пливачких клубова. Кажу, све је остало на обећањима.

- Ово је један од посљедњих тренинга и не знам какав је даљи план. Ми смо издржали ова три мјесеца, изгурали смо јер смо мислили да ће бити боље. Била су разна обећања Града, градоначелника, међутим,људи су остали без мотива да раде, јер осјећају се превареним - сматра Горан Граховац, академски пливачки клуб "22. Април".

И док се градоначелник бавио изборима и постизборном комбинаториком, умјесто најављеног пројекта урбанизације Футур 2, бањалучкој Аквани због вишемилионских дуговања, блокиран је рачун.

- Град Бањалука је учинио све са своје стране да би се одблокирао рачун "Акване" и како би то предузеће и Градски олимпијски базен могли несметано да раде, а радници да добију плате - наведено је из Градске управе Бањалука.

Њихов учинак видјећемо у понедјељак кад на браву олимпијског базена буде стављен катанац.