latinica  ћирилица
07/10/2022 |  18:32 | Аутор: СРНА

Ковачевић: СНСД убједљиви побједник на свим нивоима

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је данас да је СНСД убједљиви побједник општих избора на свим нивоима власти и да су опозиционе приче о изборној крађи лаж.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је рекао да ће СНСД-ов кандидат Жељка Цвијановић бити српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик предсједник Републике Српске, те да је СНСД странка број један у Народној скупштини Републике Српске јер има више мандата него комплетна опозиција заједно и да је странка са највише гласова за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

- Резултат је онакав какав су грађани хтјели, а грађани су хтјели да је СНСД убједљиви побједник ових избора - рекао је Ковачевић за Н1 и додао да је од првог обраћања у изборној ноћи говорио да су сви трендови били у корист СНСД-а, те да нема мјеста причама да се по изразу лица СНСД-ових кандидата могло видјети незадовољство.

Он је навео да су из штаба СНСД-а у изборној ноћи саопштавани само подаци који су били потписани од предсједника бирачких одбора, те да нису утврђене никакве нерегуларности.

- Човјек који је признао да је грешком одређени број гласова, умјесто Јелени Тривић, уписан неком другом кандидату, је члан ПДП-а и сигурно је то грешком урадио, а не из неког другог разлога - рекао је Ковачевић.

Он је додао да је и у мјесној заједници Дворови у Бијељини утврђено да је 136 гласова умјесто Милораду Додику уписано кандидату који се на гласачком листићу налазио једно мјесто изнад Додика.

- То су ствари које се дешавају и то градске изборне комисије исправе у року 24 часа и то не мијења изборни резултат - нагласио је Ковачевић.

Он је навео да је и СНСД уложио више од 60 приговора на понашање опозиционих кандидата и активиста широм Републике Српске, те да "батинаше" нико нигдје није слао, ни ангажовао.

Ковачевић се осврнуо и на тврдње опозиције да има доста неважећих листића и подсјетио да је 2014. године, када је кандидат ПДП-а побиједио Жељку Цвијановић за 7.000 гласова, било 54.000 неважећих листића.

- Данас сам гледао једно бирачко мјесто гдје живи већина Бошњака и гдје је побиједила Јелена Тривић. То је потпуно ирелевантно - рекао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао и да су опозициони кандидати, а посебно Јелена Тривић и Бранислав Бореновић изгубили кредибилитет да раде било какав озбиљан посао у Републици Српској.

Он је навео да се власт у Републици Српској није бавила шетњом коју је организовала опозиција, те да је полиција саопштила број људи на основу професионалних процјена.

- Нисам стручан да ја процјењујем, али ја мислим да јуче није било више од 5.000 људи - рекао је Ковачевић.

Ковачевић је поручио да у Републици Српској сви треба да буду јединствени и да имају исти интерес - очување Српске.

Он је истакао да нема ништа против тога да опозиција протестује, али је проблем када протестује против изборног резултата, против грађана.

Поводом најављеног новог окупљања представника опозиције у недјељу у Бањалуци, Ковачевић је истакао да се не плаше апсолутно ничега.

- Искрено се надам да ово неко не ради све вријеме смишљено и плански, јер је потпуно јасно да су изашли и прогласили побједу у тренутку када је било потпуно јасно да су изгубили. Они су прогласили побједу и излазили на улице. То је нешто што доводи до сумње да се ово ради плански - истакао је Ковачевић.

Ковачевић је поручио да су односи између предсједника Србије Александра Вучића и Милорада Додика одлични и биће такви и у наредном периоду и они ће наставити сарадњу, јер је то у интересу једног народа који тренутно живи у двије државе.

- Апсолутно не постоје никакве дилеме када је то у питању. Сви они који прижељкују лоше односе између Српске и Србије желе лоше српском народу и ту су ствари потпуно јасне - истакао је Ковачевић.