latinica  ћирилица
07/10/2022 |  20:30 ⇒ 08/10/2022 | 07:21 | Аутор: РТРС

Додик за Руску газету: Економска сарадња са Руском Федерацијом од највеће важности

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је у ексклузивном интервјуу за Руску газету истакао да је Руска Федерација најважнији дипломатски савезник Републике Српске, који штити интересе српског ентитета у међународној политичкој арени и у оквиру кључних организација, посебно УН.
Додик пожелио срећан рођендан Путину (Фото: rg.ru) -
Додик пожелио срећан рођендан Путину (Фото: rg.ru)

- За Републику Српску и цијели српски народ економска сарадња са Руском Федерацијом је од највеће важности, углавном у оквиру енергетских пројеката, гдје нам Москва дјелује као стратешки партнер - истакао је он.

Према његовим ријечима, постоји много могућности за унапређење политичких и економских односа између Руске Федерације и Републике Српске, посебно у погледу не у потпуности реализованог потенцијала сарадње у области културе и образовања.

- Млади из Републике Српске треба да науче руски да би касније студирали на руским универзитетима - додао је Додик и истакао да је то е једини начин да се успоставе дубоке културне везе између Руса и Срба, на којима ће се онда лако градити политичка и економска сарадња.

Додик је упутио данас рођенданску честитку предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину са жељом да његове вишеструке активности за добро Русије и руског народа, у тежњи ка непоколебљивим вриједностима патриотизма, слободе и правде, буду успјешне и плодоносне.