latinica  ћирилица
08/10/2022 |  08:36 ⇒ 11:08 | Аутор: РТРС

Симовић: ПДП у изборној ноћи преурањено кренуо у славље (ВИДЕО)

Славље и еуфорија у изборном штабу ПДП-а било је и те како преурањено, рекао је Владе Симовић, професор Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Владe Симовић - Фото: РТРС
Владe СимовићФото: РТРС

- Улица није ријешење, поготово у ситуацији када немамо још увијек званичне резултате. Чињеница је да нисмо могли имати вјеродостојне резултате прије поноћи, јер знамо како је ишло бројање гласова. Зато имате и обраћање Милорада Додика тек послије један час иза поноћи - нагласио је Симовић.

Он наглашава да је СНСД апсолутни побједник избора, и готово је немогуће га у било којој комбинаторици избјећи из власти.

- Треба сачекати да ЦИК БиХ саопшти званичне резултате, па се онда евентуално жалити на неке неправилности у току изборног процеса. Опозицији је најважније да побједи Додика, иако је јасно да неће моћи формирати скупштинску већину, у чијим полугама је стварна власт - рекао је Симовић.

Он је све ово што прати изборе покушао повезати и са историјским догађајима.

- Нисмо ништа научили из историје, јер и у Другом свјетском рату имали смо два антифашистичка покрета, а онда и грађански рат. У том контексту можемо посматрати и ово што се десило око избора - поручио је Симовић.