latinica  ћирилица
08/10/2022 |  09:28 ⇒ 15:17 | Аутор: РТРС

Илић: Опозиција све подредила побједи за предсједника Републике Српске, али то се није догодило (ВИДЕО)

Опозиција је све подредила побједи за предсједника Републике Српске, али то се није догодило, рекао је Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Младен Илић - Фото: РТРС
Младен ИлићФото: РТРС

- СНСД побједник на свим нивоима. Опозиција је била спремна да нема ни једног посланика у Скупштини, по цијену само да дохвате позицију предсједника, јер то је као неки симбол, гласник промјена, али на срећу нису успјели у томе. Додик је без обира на све побиједиуо са озбиљном разликом, од око 30.000 гласова - каже Илић.

Осврнуо се и изборе у Бањалуци, гдје је Милорад Додик добио мање гласова од Јелене Тривић.

- Без обзира на тај тренд, не сматрам поразом СНСД-а у Бањалуци. Није то ништа ново. Имате пораз Жељке Цвијановић на изборима за предсједника Српске 2018. године, потом пораз Игора Радојичића на изборима за градоначелника 2020. година, а сада и Додика. Дошло је вријеме да се обиљно анализира шта то може СНСД може понудити грађанима Бањалуке, да би се вратила та подршка и повјерење. Дакле, озбиљна анализа прије свега - додао је Илић. 

Протесте види као куповину времена у најјачим партијама опозиције.

- И у СДС-у и у ПДП-у доћи ће до промјена унутар партија након лошег изборног резултата. Они сада користе грађане за своју личну промоцију, а често ни ти грађани не знају зашто су ту на протестима - поручио је Илић, који је у Изборној јединици 3 у бањалучкој регији добио више од 14.000 гласова за посланика у НСРС.