latinica  ћирилица
08/10/2022 |  12:59 | Аутор: ТАНЈУГ

Лавров: Уздржани смо, али стрпљење Москве није неограничено

Они који говоре језиком санкција са Русијом треба да имају на уму да је Москва до сада уздржано одговарала на дјела економске агресије, али стрпљење Москве није неограничено, поручио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (фото: mid.ru) -
Сергеј Лавров (фото: mid.ru)

- Наравно, имамо све могућности да заштитимо наше националне интересе. Ако буде потребно, користићемо их у највећој мјери. Они који говоре језиком санкција са Русијом треба да имају на уму да, иако смо ми довољно уздржани у одговору на акте економске агресије, наше стрпљење неће бити безгранично - рекао је Лавров у интервјуу листу "Аргументи и факти", преноси агенција РИА Новости.

Према његовим речима,"“исцјепкати руску економију на комадиће, како је Барак Обама страствено желио, није успјело и никада неће успјети".

- Све оно што су хтјели да изазову код нас почиње да се дешава у њиховим домовима. У низу европских земаља долази до наглог раста цијена, пада прихода, мањка енергената. Политиколози су почели да говоре о растућој опасност од социјалних немира. Уобичајене предности цивилизације постају привилегија за Европљане. То је цијена коју обични грађани плаћају за русофобију својих политичара - истакао је руски министар.