latinica  ћирилица
10/10/2022 |  11:39 ⇒ 13:59 | Аутор: СРНА

Калинић: Порукама мржње побијеђени могу испровоцирати сукобе

Гласајући за побједу Републике Српске и лидера који су у стању да је на одговоран начин заштите у турбулентним временима која нас чекају, већина грађана донијела је патриотску, непогрешиву и коначну одлуку - све може бити на продају, али држава никад и никоме, изјавио је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Драган Калинић.
Драган Калинић - Фото: РТРС
Драган КалинићФото: РТРС

Напомињући да се ближи дан када ће коначно бити завршена постизборна рашомонијада, Калинић је оцијенио за Срну да побједници имају разлога за задовољство јер су на појединачном и генералном плану постигли одличан резултат.

- Побијеђени и даље убјеђују себе и своје бирачко тијело да су покрадени и да им је побједа одузета. Порукама мржње сасвим лако могу испровоцирати сукобе - упозорио је он.

Калинић је изразио наду да ће Централна изборна комисија БиХ у законском року разријешити ову, како каже, вјештачки створену дилему о томе ко је побједник.

- Ово јесте више него убједљива побједа Милорада Додика, Жељке Цвијановић и коалиције коју предводе. Али, ово је и побједа већински политички зрелог и одговорног народа који је у њима, али и у политици коју воде препознао поуздане и чврсте чуваре Републике Српске - указао је бивши предсједник Народне скупштине Српске.

Према његовим ријечима, народ је 30 година од оснивања Српске, упркос негативној пропаганди опозиције, на вријеме препознао фаталну опасност од њеног нестанка пред надирућим пробосанским квазиграђанским, а у суштини унитаристичким политикама које би поништиле хиљаде жртава палих за слободну, демократску и равноправну државу.

- Нису насјели на флоскуле о криминалу, корупцији, угрожавању демократије, мира и стабилности које су током ове кампање потурале домаће експозитуре западних бирократија и њихових служби. Наравно да су то важне ствари и да их, ко год је на власти био или ће бити, не може игнорисати - закључио је Калинић.

Али, оцијенио је он, овај пут у питању је био опстанак државе и зато је већина грађана гласајући за побједу Српске и лидера који су у стању да је на одговоран начин заштите у турбулентним временима која нас чекају донијела патриотску, непогрешиву и коначну одлуку.

- Тиме је јасно поручено - све може бити на продају, али држава никад и никоме - нагласио је Калинић.