latinica  ћирилица
11/10/2022 |  13:59 ⇒ 14:00 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Запад је преко ЦИК-а донио неморалну, неписмену и антидржавну одлуку

Политички аналитичар Џевад Галијашевић сматра да је Запад интервенисао преко Централне изборне комисије БиХ, која је под контролом СДА, СДС-а, ПДП-а, па је са шест гласова за и једним против донијета неморална, неписмена и антидржавна одлука, којом се налаже поновно бројање гласова за функцију предсједника Републике Српске.
Џевад Галијашевић - Фото: РТРС
Џевад ГалијашевићФото: РТРС

Он је у изјави Срни истакао да се на челу Изборне комисије налази Суад Арнаутовић, "војник, полицајац и курсиста из Сарајева, који је радио на разним пословима".

- Баш као и Јелену Тривић - сви путеви су га водили у Лондон и одлучио је да помогне колегиници, срамотном политичком дебатом на сједници ЦИК-а. Као човјек који је сво своје образовање стекао на Факултету политичких наука, овај војник и полицајац и Тита и Алије и на крају Велике Британије, не разумије изборно законодавство - рекао је Галијашевић.

Галијашевић каже да је Арнаутовићу покушао то да објасни члан ЦИК-а Владо Рогић, али је "плаћеном британском војнику" било залуд тумачити закон.

Он је подсјетио да је Рогић био против ове одлуке, уз образложење да није заснована на Изборном закону БиХ, јер је потребно да прво прође процедура рјешавања жалби, приговора и захтјева, те да сада није вријеме за доношење такве наредбе.

- Тајне операције као низ координисаних акција, политичког, економског, психолошко-пропагандног, оружаног, обавјештајног и субверзивног карактера предузимају се против Републике Српске, прије свега ради остваривања политичких, социјалних, економских и психолошких циљева - навео је Галијашевић.

Он истиче да би без српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика Република Српска била у канџама америчких плаћеника, национална идеја би спласнула и нико више никад не би имао ту снагу и вољу, какву је показао Додик, да се жртвује за њен положај и опстанак.

Галијашевић је оцијенио да "пета колона" која слаби уставну позицију Републике Српске "ради о глави Додику и цијелом српском народу".

- Ето, зато се протестује у Бањалуци, на тој јадној сцени, са српским статистима и америчким режисерима, у чему учествују припремљени и обучени западни агенти у постизборно вријеме, чини се тек као политички осмишљена акција којом треба створити услове да Запад интервенише - оцијенио је Галијашевић.

Он је навео да, ипак, "гласно запомагање лажне опозиције", која је прво прогласила побједу на овим изборима, а затим одустала од ње и хистеричним порукама узбунила јавност, уз тврдњу "ми смо покрадени", односно "народ је покраден" и то, чини се, не било који, већ главни - "амерички народ" јер они су платили, а изгубили изборе и нису ништа добили.

- Зато је инфраструктура преврата у Бањалуци, по угледу на кијевски Мајдан 2014. постављена, операција прецизно испланирана баш до детаља, актери регрутовани, истренирани и ангажовани, а жртва је маркирана за одстрел - па се поставља питање - чему уопште толика хистерија опозиције? - рекао је Галијашевић.