latinica  ћирилица
12/10/2022 |  22:37 ⇒ 22:58 | Аутор: РТРС

Чавић: Циљ ЦИК-а је политичка елиминација Додика (ВИДЕО)

Циљ ЦИК-а и појединих политичара је политичка елиминација лидера СНСД-а Милорада Додика, упозорава бивши предсједник Републике и СДС-а Драган Чавић.
Драган Чавић - Фото: РТРС
Драган ЧавићФото: РТРС

Истакао је да је одлука ЦИК-а о поновном пребројавању гласова политичка, а крајњи циљ је, каже, брисање Милорада Додика са политичке сцене Републике Српске.

Сценарио је, каже, добро осмишљен.

Томе, истиче, опозицији и ЦИК-у помажу странци.

У емисији Телеринг, Чавић је рекао како је политичко јединство сачувало Републику Српску када су, као и сада, постојале намјере за њено укидање.

- Много тога се дешавало. Паралелно је био читав низ упаљених тешких возова који су требали потпуно да реформишу Републику Српску. Ми смо то преживјели. Имали смо штете али смо преживјели али је циљ био да не преживимо. Преживјели смо искључиво, то понављам, искључиво због јединства кога сам успио да постигнем код свих политичких актера у Републици Српској да се заједнички одговори посебно на иницијативу измјене Устава и могу данас изразити задовољство да је то капитална добит за Републику која се показала ево у протекле двије деценије као капитална вриједност у смислу садашњег статуса Републике - навео је Чавић.