latinica  ћирилица
13/10/2022 |  13:04 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Пукао висећи мост у Србији, путници из Зворника упали у ријеку, страдале двије особе (ВИДЕО)

Двије жене су смртно страдале, а 11 особа је повријеђено када се откачио висећи мост који су прелазили у Овчар Бањи у Србији.
Пукао пјешачки мост у Овчар Бањи (Фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE) -
Пукао пјешачки мост у Овчар Бањи (Фото: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE)

Ријеч је о туристима из Зворника који су у Овчар Бањи направили паузу и када су прелазили пјешачки висећи мост он се, највјероватније усљед преоптерећења, откачио.

Спасилачке екипе претражују ријеку.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да су два аутобуса са вјерницима из овог града и околине ишла према манастиру у Србији, након чега су, током паузе, путници из једног аутобуса покушали прећи ријеку Западну Мораву, усљед чега се срушио пјешачки мост.

Ивана Танасковић, руководилац саобраћаја у фирми Еуро Петрол Оил из Зворника која је превозила путнике, рекла је за Срну да су возачи и остали који су били у близини успјели неколико путника да извуку из Мораве, али да, нажалост, има и погинулих и повријеђених.

Додала је да су повријеђени путници пребачени у Болницу у Чачак.

Она је рекла да је ова фирма само превозник, а да су организатори поклоничког путовања црквене општине Челопек и Зворник.

- Посљедњих петнаестак година возимо на поклоничка путовања у манастир Ђунис, гдје буде вечерња служба и ово путовање је требало да се заврши сутра навече - рекла је Танасковићева и додала да је на мапи путовања била и ова дестинација гдје се догодила несрећа код манастира Јовање.

Она је навела да је ријеч о висећем мосту преко којег се иде до испоснице "Светог Саве".

Према њеним ријечима, возачи су аутобус прописно паркирали и остали ту, а путници су кренули преко моста до испоснице "Светог Саве", али је мост попустио и путници су попадали у Мораву