latinica  ћирилица
13/10/2022 |  15:40 ⇒ 20:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Милановић: Додик увјерљиво добио изборе; Покушава се организовати бањалучки мајдан

Хрватски предсједник Зоран Милановић коментарисао је данас поновно пребројавање изборних гласова за позицију предсједника Републике Српске и подржао кандидата СНСД, актуелног српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.
Зоран Милановић (Фото: Канцеларија предсједника Хрватске) -
Зоран Милановић (Фото: Канцеларија предсједника Хрватске)

- Покушава се организовати бањалучки мајдан. Све што сам рекао о Додику, мислим то и даље. Он је од свих могућих опција за Хрвате најприхватљивији. ЦИК, који није под њиховом контролом, избројио је 30.000 гласова предности у односу на Јелену Тривић. На бирачком тијелу које је мање од 600.000. Какав је то критеријум и каква је то уопште држава у којој се поновно пребројавају гласови? То је сулудо. То поткопава демократију - рекао је Милановић новинарима у Загребу.

Каже да је Додик увјерљиво добио те изборе.

- Коме је у интересу хаос и да се гура кандидаткиња богтепитај каква, која прича монументалне глупости, зато што се Додик замјерио САД-у.... - казао је Милановић.

Милановић истиче да не може цијела држава пребројавати гласове, јер је у неком селу, некој касаби се неко напио и пала му врећа у поток.

- Додик је увјерљиво побиједио. Свако може да говори шта хоће, али да постоје изборна правила. Он их није могао прекршити. Исто бих рекао за свакога. Иде се у пребројавање гласова, сад вам не могу доказати, али то сам рекао да ће се догодити својим сарадницима прије пет дана. Критеријум за понављање избора је то што Тривић није добила ниједан глас у селу своје бабе и у селу своје заове - навео је Милановић.