latinica  ћирилица
18/10/2022 |  16:12 ⇒ 18:54 | Аутор: РТРС

Дојава о постављеним бомбама у УКЦ-у Српске и на бањалучком aеродрому

Данас у 15.20 на службену мејл адресу сарадника за информисање у Универзитетском клиничком центру Српске стигле су дојаве о постављеном експлозиву у овој здравственој установи и aеродрому Бањалука.
Бомба на УКЦ-у - Фото: РТРС
Бомба на УКЦ-уФото: РТРС

У складу са протоколима које налажу овакве ситуације, обавијештен је МУП Републике Српске и предузете су све неопходне радње и мјере, саопштили су из УКЦ Српске.

- Запослене у УКЦ Републике Српске, наше пацијенте и њихове породице увјеравамо да су предузете све потребне активности како би се осигурала њихова безбједност. Осуђујемо то што су здравствене установе, медицински радници и најосјетљивија категорија грађана постали мета оваквих радњи које изазивају осјећаје неисигурности и страха - поручују из УКЦ Српске.

Подсјећамо, у Универзитетски клинички центар Републике Српске и прије осам дана је стигла дојава о бомби. Том приликом, пацијенти и запослени у УКЦ Српске евакуисани су из болнице.

Сви запослени на aеродрому Бањалука евакуисани су, а аеродром је затворен за саобраћај након дојаве о постављеној експлозивној направи, саопштено је из овог предузећа.

У саопштењу се наводи да су, у складу са планом за кризне ситуације и у сарадњи са Јединицом граничне полиције aеродрома Бањалука, у току оперативне активности.

Аеродром ће бити затворен док се оперативне активности не приведу крају.