latinica  ћирилица
20/10/2022 |  18:49 ⇒ 18:54 | Аутор: СРНА

Кецмановић: Ујдурма Запада и ЦИК-а пашће у воду пред реакцијом народа Српске

Писац Владимир Кецмановић сматра да ће постизборна ујдурма Запада и Централне изборне комисије БиХ, коју је дефинисао као потпуно противправни акт, пасти у воду пред реакцијом народа Републике Српске.
Владимир Кецмановић - Фото: Screenshot/YouTube
Владимир КецмановићФото: Screenshot/YouTube

Кецмановић је рекао Срни да је управо очигледан притисак Запада и ЦИК-а на Републику Српску разлог због којег је подржао петицију инфо-портала "Факти" против прекрајања изборне воље народа у Српској.

- ОвдЈе је потпуно јасно о чему се ради. Видећемо шта ће да буде, а ја мислим да народ Републике Српске неће прихватити противправни акт ЦИК-а - оцијенио је Кецмановић.

Према његовим ријечима, главно питање је на основу чега се уопште дошло до ове ситуације, осим тога што су представници опозиције давали изјаве које нису имале основа.

- Између осталог, чуо сам изјаву ове противкандидаткиње из опозиције /Јелене Тривић/ да она не зна да ли је дошло до изборне крађе, али је за ново пребројавање гласова. Не разумем како - указао је Кецмановић.

Према његовим ријечима, поставља се и питање како може да буде споран само један сегмент избора док остали нису, што је, како објашњава, још један доказ да присуствујемо постизборној ујдурми.

Бројни интелектуалци у Србији, Српској и свијету потписали су петицију подршке Милораду Додику и српском народу Републике Српске покренуту у организацији инфо-портала "Факти" поводом резултата избора и покушаја дестабилизације Републике Српске.