latinica  ћирилица
21/10/2022 |  08:36 ⇒ 08:49 | Аутор: РТРС

Представа "Хасанагиница" одушевила публику у Бијељини

У Центру за културу у Бијељини синоћ је била дуго очекивана премијера представе "Хасанагиница" Градског позоришта "Семберија".
Хасанагиница - Фото: РТРС
ХасанагиницаФото: РТРС

Представа је рађена у копродукцији са Народним позориштем Републике Српске, а глaвне улоге повјерене су гостујућим глумцима Српског народног позоришта из Новог Сада.

"Хасанагиница" представља до сада највећи продукцијски подухват бијељинског позоришта, истовремено и изузетно значајан позоришни догађај у Републици Српској.

Бојана Милановић Хасанигиница и Милан Ковачевић у улози Хасанаге - изузетна драмска остварења у представи којом ће младо бијељинско позориште, сасвим сигурно, отворити врата значајних позоришних фестивала и подићи критеријуме позоришним ствараоцима у окружењу.

Драматизација Љубомира Симовића познате народне баладе и до сада је редитељима у Београду, Новом Саду, Бањалуци и на другим позоришним сценама гдје је играна, отварала могућности за различите приступе и нова креативна рјешења.

Тако је и редитељ Душан Тузланчић донио на бијељинску сцену своју "Хасанагиницу" у чему су га одлично испратили сценограф Марија Калабић и костимограф Марина Сремац.

Сарадњом са Народним позориштем Републике Српске и уз гостујуће глумце СНП из Новог Сада постигнут је искорак у позоришном стваралаштву, што бијељинска публика зна да препозна и награди.