latinica  ћирилица
25/10/2022 |  19:36 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Стевандић: Исписана историја - Српска јака и јединствена (ВИДЕО)

Вечерашњим народним скупом "Отаџбина зове" исписана је историја и послата порука да је Република Српска јака, храбра, јединствена и да нико неће завадити браћу, ни онда када различито мисле, изјавио је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић на народном митингу "Отаџбина зове" у Бањалуци.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Нека престану да покушавају да мијењају нашу вољу. Српски народ је прошао многа тешка времена, тражио се начин да се изаберу они који нису по вољи Срба, пале су многе главе и каријере, али је Република Српска опстала - рекао је Стевандић.

Стевандић је поручио да би "они који су водили Српску и 1992. године и данас били спремни да се жртвују и да ставе свој лични интерес позади, а да Српску бране и да бране њено право да сама бира своје предсједнике, члана Предсједништва, посланике".

- Док год Република сама бира своје представнике ми ћемо да подсјећамо да смо толико јаки и самостални и да они који су хтјели да нас подијеле, овдје прије десетак дана извели нашу браћу, сестре и кумове, нису успјели. Ми вечерас нећемо рећи ниједну ружну ријеч и они који су тада били Тргу су наша браћа, а браћа могу да различито мисле, али не да се туку. Нисмо тако Републику стварали. Нема среће у ономе ко изда свога предсједника и државу. Јесте да се тако боље прође, али нема срећне судбине, дјеце и државе гдје се изда - рекао је Стевандић. 

Стевандић је поручио да "Српска неће издати себе и свог предсједника".

- Времена која слиједе неће бити лака, али нико не може добити битку против овог окупљеног народа - истакао је Стевандић.