latinica  ћирилица
30/10/2022 |  14:55 ⇒ 15:29 | Аутор: СРНА

Вулић: Демократија и сатира не може оправдати позив за ликвидацију

Нема демократије и сатире којом се може оправдати позив на ликвидацију, рекла је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић коментаришући питање новинара Сенада Хаџифејзовића у телевизијској емисији да ли српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика треба убити.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Све чешћи су позиви на убиства/ликвидацију у јавном простору и ово је дефинитивно аларм да кроз законске оквире морамо дефинисати јавни дијалог. Нема демократије која одобрава позив на убиство. Не постоји сатира којом се може оправдати позив на ликвидацију, што је био случај када је БН телевизија позвала на моју ликвидацију - рекла је Вулићева за Алтернативну телевизију.

Она каже да би Регулаторна агенција за комуникације БиХ требало да реагује на овакве појаве.

- Милорад Додик је лидер и то што појединци не могу поднијети, то што нису предодређени да буду лидери, то треба да рјешавају са својим егом, а не да позивају на убиства. Живот нема цијену, за људе, а нељудима ништа свето није, па ни живот - каже Вулићева.

Власник и директор Фејс ТВ Сенад Хаџифејзовић је, током разговора са гостом у емисији о томе шта да се ради са Додиком, упитао да ли је рјешење да је "смијени, смири, убије?".