latinica  ћирилица
04/11/2022 |  18:32 ⇒ 18:38 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Едштадлер: Институције Српске посвећене европском путу

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са савезном министарком за Европску унију и уставна питања Аустрије Каролином Едштадлер.
Жељка Цвијановић и Каролина Едштадлер (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Жељка Цвијановић и Каролина Едштадлер (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Саговорнице су размијениле мишљење о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, процесу европских интеграција, као и перспективи добијања кандидатског статуса за чланство у Европској унији, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

Предсједница Цвијановић је истакла да су институције Српске посвећене европском путу, те да од ЕУ и земаља чланица очекују реалистичан и принципијелан приступ према БиХ, као и пуно уважавање њене уставне структуре. 

Предсједница Српске је нагласила важност очувања мира и стабилности, те ефикасног превазилажења политичких изазова у БиХ путем унутрашњег дијалога представника свих конститутивних народа. 

На састанку је констатовано да је Аустрија значајан спољнотрговински партнер Републике Српске, те изражена опредијељеност ка даљем унапређењу привредне сарадње.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)