latinica  ћирилица
14/11/2022 |  14:10 | Аутор: СРНА

Ристић: Концесија за ловиште "Клековача" улагање у развој

Компанија "Технички ремонт Братунац" /ТРБ/ у поступку је добијања концесије у привредном ловишту "Клековача" на територији Источног Дрвара гдје само у прве двије године планира улагање од минимално 300.000 КМ у стварање услова за ловни туризам, који ће омогућити и развој овог краја, рекао је Срни генерални директор и власник компаније Славенко Ристић.
Технички ремонт Братунац - Фото: РТРС
Технички ремонт БратунацФото: РТРС

- Послије тога улагање је сукцесивно наредних осам година, уз додатну обавезу стварања узгајалишта, очувања дивљачи и повратак европског јелена на ово подручје - каже Ристић.

Он наводи да су то минималистичке процјене и да свакако очекује много веће улагање, јер је ловиште тренутно девастирано, а само трошкови за одржавање ловишта у наредних 10 година су већи од 6,7 милиона КМ.

Према Ристићевим ријечима, планирано је запошљавање најмање девет радника који би на овај начин имали стабилна примања од ловног туризма.

- Ја сам заљубљеник у природу и екологију, лов и риболов. Ова идеја је у суштини улагање значајних средстава у туризам, првенствено ловни туризам, а корист од инвестирања неколико милиона КМ које компаније ТРБ планира омогућиће и корист за житеље тог краја, који је прилично неразвијен - каже Ристић.