latinica  ћирилица
15/11/2022 |  16:55 ⇒ 16/11/2022 | 08:08 | Аутор: РТРС

Додик преузео дужност предсједника Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик преузео је данас дужност од досадашње предсједнице Српске Жељке Цвијановић.
Свечана примопредаја дужности предсједника Републике Српске (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Свечана примопредаја дужности предсједника Републике Српске (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Додик је, у обраћању након свечаног чина примопредаје дужности у Палати Републике, подсјетио да је трећи пут на овој функцији, додајући да је пред нама изазовно вријеме које захтијева јединство и заједништво.

- Трећи пут сам овдје. Народна воља, наш ангажман, околности су то све хтјеле. Једнако сам срећан и поносан, а морам рећи и одговорнији него што сам можда био први пут. Функција предсједника Републике није само оперативна, она је и симболична, у себи носи и политички, морални, психолошки и сваки други дигнитет - истакао је Додик током свечаног чина.

Фото: СРНА

Он је подсјетио да је прије четири године заједно са Жељком Цвијановић стајао на истом овом мјесту, само у обрнутим улогама.

- Ја сам ишао у Сарајево, она је остала овдје, сад она иде у Сарајево, а ја остајем овдје - навео је Додик.

Цвијановићева, која је новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ, истакла је да је Република Српска стабилна, способна да овлада свим процесима и очува стабилност и мир.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је захвалила Додику за све године заједничког успјешног рада, подсјећајући да сутра ступа на нову дужност.

Фото: РТРС

- Предсједник Додик и сви наши људи у НСРС и Влади моћи ће се ослањати на мене, као што и ја знам да ћу се моћи ослонити на њих и биљежићемо заједно нове успјехе - истакла је Цвијановићева.

Додик и Цвијановићева претходно су положили заклетву у Народној скупштини Републике Српске.