latinica  ћирилица
16/11/2022 |  14:14 ⇒ 15:54 | Аутор: РТРС

Додик: Комшићева политика је политика лажи, подвала и срамоћења БиХ (ФОТО)

Не постоји НАТО пут БиХ, нема усаглашеног става о чланству, постоји само сарадња и оваквим својим надобудним понашањем и једностраним иступањем Жељко Комшић још једном је показао каква ће његова политика бити и убудуће, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Твитер налогу.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- То је политика лажи, подвала и срамоћења БиХ на међународном плану - истакао је Додик.

Додик је поручио да је "све што је Жељко Комшић рекао у свом обраћању чиста лаж" због чега је и напустио Конститутивну сједницу док је он говорио.

- Жељко Комшић није изабран од стране грађана и грађанки, како то лажно тврди него га је бирао један дио Федерације, и то не онај који је требао - хрватски народ, како то налаже Устав БиХ, него бошњачки - написао је Додик.

Додик је нагласио да је "Комшић преварама и лажима дошао до позиције у Предсједништву и по четврти пут отео Уставом дефинисано право хрватском народу да буде биран".

- А истим сплеткама користио се и све ове четири године које смо обављали дужност колективног шефа, да своје личне ставове представи као званични став Предсједништва. Све што је рекао о интеграцијама, сарадњи с НАТО-ом је измишљотина - навео је Додик.