latinica  ћирилица
18/11/2022 |  13:44 ⇒ 02/01/2023 | 09:48 | Аутор: РТРС

Усвојен Програм прославе Дана Републике Српске (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик предсједавао je данас Првом сједницом Одбора за прославу Дана Републике Српске.
Одбор за прославу Дана Републике Српске (Фото: Кабинет Предсједника Српске) -
Одбор за прославу Дана Републике Српске (Фото: Кабинет Предсједника Српске)

На сједници, која је одржана у Палати Републике,  конституисан је Одбор за прославу Дана Републике Српске, усвојен приједлог Програма прославе и формирана Радна група за припрему и реализацију прославе Дана Републике.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Централни догађаји поводом прославе Дана Републике и ове године биће свечани дефиле на Тргу Крајине, свечана академија у спортској дворани "Борик", као и свечани пријем у Административном центру Владе Републике Српске.

Одбор за прославу дана Српске (Фото: Кабинет предсједника Српске) 

- Програмом је предвиђена додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима која ће бити уприличена у Културном центру Бански двор, као и полагање вијенаца и цвијећа на Споменик палим борцима Војске Републике Српске, српском војничком спомен-гробљу “Мали Зејтинлик”, Споменик борцима НОР-а, Спомен-костурници, Споменику бањалучким бебама и на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске др Милана Јелића - наводи се у саопштењу Кабинета предсједника Српске.

У свим градовима и општинама Републике Српске, биће обиљежен Дан Републике Српске, као и у Брчко Дистрикту.