latinica  ћирилица
18/11/2022 |  21:07 ⇒ 21:32 | Аутор: РТРС

Додик о цијени електричне енергије (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас да ће цијена електричне енергије у Републици Српској за просјечну потрошњу из прошле године, што је око 500 киловата мјесечно, остати у гарантованим границама, док ће за потрошњу изнад тога цијена бити већа.
Електрична енергија - Фото: РТРС
Електрична енергијаФото: РТРС

- Ми ћемо остати у процесу гарантоване цијене електричне енергије за просјечну потрошњу из прошле године, а то је по домаћинству око 500 киловата мјесечно. И то се неће мијењати. А то је 80 одсто породица у Републици Српској. Онај ко потроши 500 киловата неће платити ни пфенинга више, али онај ко потроши 1.000 и више платиће више и сва прича је у томе - рекао је Додик у емисији РТРС-а Република Српска пита предсједника.

Он је истакао да власт води рачуна о грађанима.

- Да би сачували цијену електричну енергију за становништво, ми смо морали да имамо неке ресурсе, које смо продали иностраним партнерима. Ако сада потрошимо тај вишак, онда шта ћемо продати, како ћемо надомјестити губитак који имамо из јефтине електричне енергије за домаћинства. То је наш избор, ми водимо бригу о нашим грађанима - рекао је Додик.