latinica  ћирилица
19/11/2022 |  08:28 ⇒ 09:21 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Формирање Савјета министара ће потрајати

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић оцијенила је да ће формирање Савјета министара потрајати, те додала да се власт у Сарајеву увијек саставља и да се тешко може замислити нека прогамска коалиција.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Имамо техничку коалицију од оних који су добили изборе - рекла је Цвијановић.

Цвијановић, која је и потпредсједник СНСД-а, сматра да је важно да СНСД има договор са ХДЗ-ом БиХ, те да ће се видјети ко ће се искристалисати као партнер из ФБиХ.

- Порука да ми бирамо партнера била је реакција јер су из ФБиХ почели да поручују да ће правити власт без СНСД-а. Добили су одговор - рекла је Цвијановић за Глас Српске.

На питање да ли очекује притиске из ЕУ да се убрза формирање власти као услов за кандидатски статус, Цвијановићева је рекла да притисака из ЕУ има и да ће их бити.

- Нисам баш сигурна да је могуће да неко притишће толико јако па да утиче на формирање власти. То треба да се дешава као резултат нашег договора. Што се ЕУ тиче, они имају своју визуру - навела је Цвијановић.

Она је оцијенила да ће кандидатски статус БиХ бити додијељен свакако.

- Ми улазимо у једну фазу када ће овај простор бити потребнији ЕУ него у неком ранијем времену. Имамо одређене потенцијале за којима сада вапи цијела Европа, а другачије нас посматрају и у безбједносном контексту - додала је Цвијановић.