latinica  ћирилица
19/11/2022 |  08:29 ⇒ 08:29 | Аутор: СРНА

Коловози клизави, мјестимично густа магла у котлинама

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, а мјестимично густа магла смањује видљивост и успорава саобраћај на појединим дионицама у котлинама и дуж ријечних токова.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују опрезну вожњу, прилагођену условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка - Нова Топола -Клашнице, Соколац - Подроманија, Бањалука - Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, Челинац - Котор Варош, Теслић - Подјезера, Приједор - Стара Ријека, као и Приједор - Козарац.

Измјене у саобраћају су и у тунелима "Чељиговићи" на магистралном путу Лапишница - Љубогошта и "Стамболчић" на путу Пале - Подграб, као и на магистралном путу код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

Због квара на водоводној цијеви, саобраћај се одвија успорено на дијелу магистралног пута Приједор - Сански Мост, у Улици Краља Александра у Приједору.

Режим саобраћаја измијењен је и на путевима Стари Угљевик - Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац - Горња Вијака - Разбој, Разбој - Тедин Хан и Тедин Хан - Теслић, Фоча - Горажде у Филиповићима, Језеро - Шипово, Укрина - Горња Вијака и Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, као и на правцу Лакташи - Србац.

У ФБиХ се ради на дионици магистралног пута Житомислићи - Почитељ, Сарајево - Вогошћа, Добој - Маглај, на дионици ауто-пута Зеница сјевер - Зеница југ и на путу Јајце - Доњи Вакуф у тунелу "Скела".

На граничним прелазима нема дужих задржавања.