latinica  ћирилица
19/11/2022 |  19:14 ⇒ 20:26 | Аутор: СРНА

Дјеца и ватерполисти због удисања испарења хлора завршили у болници

Дванаесторо дјеце и неколико првотимаца суботичког Ватерполо клуба Спартак затражило је медицинску помоћ због удисања испарења хлора у базенима суботичког Спортско-рекреативног центра Прозивка, а једно дијете је задржано у болници, преносе Вечерње новости.
Базен (Фото: EPA-EFE/Brais Lorenzo, илустрација) -
Базен (Фото: EPA-EFE/Brais Lorenzo, илустрација)

Предсједник Ватерполо клуба Спартак Ласло Јожа потврдио је да је вјероватно дошло до "третирања воде" у малом базену и испаравања хлора.

Он је оцијенио да ће све проћи без тежих посљедица, иако је дошло до надражаја дисајних органа о чему свједочи и медицинска документација.

Јожа каже да су се због свега овога били присиљени да затраже одлагање првенствених утакмица мушке и женске селекције.

Мајка једног дванаестогодишњака испричала је да су, када су синоћ у уобичајено вријеме дошли по дјецу послије тренинга, малишани већ одавно били напољу.

- Тренинг им је почео у пола осам, а већ око осам им је тренер рекао да изађу из великог базена. Дјеца су причала да је мали базен поред био зелене боје и да је цијели комплекс смрдио на средство за чишћење - испричала је она.

Додаје да су родитељи огорчени што се ништа не предузима, јер су дјеца већ неколико пута долазила испуцалих дланова и стопала због велике количине хлора у води.