latinica  ћирилица
20/11/2022 |  11:52 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Вишеград: Хуманитарни концерт за помоћ социјално угроженим породицама (ВИДЕО)

Хуманитарна организација "Срби за Србе" организовала је хуманитарни концерт у великој сали Културног центра "Иво Андрић" у Вишеграду.
Вишеград: Хуманитарни концерт за помоћ социјално угроженим породицама - Фото: РТРС
Вишеград: Хуманитарни концерт за помоћ социјално угроженим породицамаФото: РТРС

Становници Вишеграда су још једном имали прилику да покажу своју хуманост јер су сва прикупљена новчана средства усмјерена за помоћ социјално угроженим породицама.

Била је ово још једна у низу проведених акција коју је хуманитарна организација "Срби за Србе" реализовала у Вишеграду

- Циљ вечерашњег концерта је да се сакупе средства која су намијењена за више пројеката на нивоу Републике Српске. Поред тога, циљ нам је да промовишемо организацију и у Вишеграду, али и у регији - изјавио је Данијел Папић из хуманитарне организације "Срби за Србе".

Учешће на овом хуманитарном концерту узели су чланови Српског соколског друштва "Краљ Петар Ујединитељ", изворне пјевачке групе, вокални солисти.

- С обзиром да се бавим пјевањем, свакако пјесма људе испуни и некако им унесе радост да наставе даље и поред проблема и потешкоћа. Тако да се надам да унесем бар мало среће у њихове животе - рекла је вокални солиста Катарина Богдановић.

Умјетнички руководилац Српског соколског друштва "Краљ Петар Ујединитељ" Николина Шућур истакла је да се труде да на најбољи начин допринесу хуманитарним акцијама и да се одазову кад год могу.

- Хајде да и ми будемо срећни тако што ћемо помоћи срећи другима. Надам се да из Вишеграда шаљемо поруку љубави и пријатељства - поручио је бесјендик Миленко Дачевић. 

Организација "Срби за Србе", која је до сада организовала више од 1.500 догађаја, покреће планетарну акцију "Из блока", подршке фудбалској репрезентацији Србије на предстојећем Свјетском првенству у Kатару.

Срби са свих меридијана, имаће прилику да се организују, ватрено навијају, а потом и уплате донацију на рачун организације "Срби за Србе". Сва прикупљена средства усмјериће се за помоћ породицама на Kосову и Метохији.