latinica  ћирилица
20/11/2022 |  12:15 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Додик: МУП Српске стекао поштовање и повјерење грађана

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поводом крсне славе  Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Светог Архангела Михаила, упутиo је честитку министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а, саопштено је из Кабинета предсјендика Српске.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- У име грађана Републике Српске и у своје име,  Вама и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, упућујем искрене честитке поводом крсне славе – Светог Архангела Михаила. Континуираним развојем и унапређењем својих капацитета, а радећи у складу са Уставом и законима, МУП Српске је досегао високе професионалне стандарде и стекао поштовање и повјерење грађана, али и других полицијских агенција из региона - наводи се у честитки предсједника Српске.

Додик је нагласио да је "Република Српска поносна што данас има јаку, стабилну, савремену, професионалну и веома организовану полицијску структуру која је темељ даљег развоја и изградње Републике и заштите права, безбједности и имовине свих њених грађана".

- Обиљежавање крсне славе је прилика да се са посебним поштовањем сјетимо свих страдалих припадника МУП-а у Одбрамбено-отаџбинском рату. Њима дугујемо вјечну захвалност, јер су своје животе дали за Републику Српску и њена покољења и исписали својим именима свијетлу страницу наше историје. Увјерен да ћете и у будућности наставите да се професионално и патриотски односите према овом часном, али одговорном и тешком занимању, желим вам срећну славу, као и много здравља и успјеха у приватном и професионалном животу - наводи се у честитки предсједника Српске.