latinica  ћирилица
20/11/2022 |  18:30 ⇒ 18:37 | Аутор: СРНА

Поплаве широм Косова и Метохије (ВИДЕО)

Обилна киша која пада изазвала је поплаве широм подручја Косова и Метохије, на сјеверу су се у појединим дијеловима излиле ријеке и вода је поплавила помоћне објекте, а приближава се кућама, јавља портал Коссев.
Космет-поплаве - Фото: Screenshot/YouTube
Космет-поплавеФото: Screenshot/YouTube

Према наводима приштинских медија, слична ситуација је и у појединим општинама јужно од Ибра.

Киша од јуче без престанка пада на сјеверу Косова.

На подручју општине Звечан, у мјесту Јошевик излила се ријека Јошаница која је поплавила помоћне објекте, а слична ситуација је и у Бањској.

Предсједник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић, заједно са општинским службеницима изашао је на терен, након чега је рекао да је ситуација тренутно под контролом.

- Имамо велико изливање планинских бујичних водотокова. Ситуација је тренутно под контролом, на терену сам - навео је Тодосијевић.

Ибар се на сјеверу још није излио дуж магистралног пута Косовска Митровица - Рашка, али вода достиже максимални ниво корита ријеке и носи велике количине грања и смеће.

Поједини дијелови магистралног пута су, међутим, преплављени водом, бујице носе пијесак на пут, а примијетни су и одрони.

Портал "ЗубинПоток" јавља да су обилне кише изазвале поплаве у дијеловима Угљара, те да је вода са магистралног пута пробила и поплавила дворишта.

Ситуација је посебно тешка у домаћинствима која се налазе непосредно испод магистралног пута.

Дежурне службе су на терену и покушавају да санирају штету насталу од поплаве.

Приштински портали јављају да је усљед обилних падавина срушен мањи мост у јужној Косовској Митровици, а поплава има и у Вучитрну.

Јак вјетар и непрекидна киша причинили су знатну материјалну штету, углавном на крововима зграда у Малишеву, а ангажоване су екипе које од синоћ прате ситуацију на терену.

Полиција самопроглашеног Косова упозорила је возаче да је у саобраћају неопходна додатна пажња.