latinica  ћирилица
20/11/2022 |  20:15 ⇒ 21/11/2022 | 08:59 | Аутор: РТРС

Лукач: МУП спреман да одговори на све изазове у Српској (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је за РТРС да је МУП Српске за 30 година постојања израстао у савремену институцију која може да одговори свим изазовима у Српској.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је свим припадницима МУП-а честитао крсну славу - Аранђеловдан, подсјећајући да је МУП од првог дана постојања учествовао у одбрани Републике Српске.

- У првих 30 година МУП Српске је опстао, много напредовао и данас имамо савремену институцију која може да одговори свим изазовима у Српској, чак и терористичким актима - рекао је министар у нашем Дневнику плус.

Он је додао да је у посљедњих десет година много урађено на опремању полиције и школовању кадрова.

- Уложена су знатна средства, Влада Српске је препознала оно што је потребно полицији - рекао је Лукач.

Лукач је навео да на нашем подручју дјелују јаке криминалне групе, истичући да МУП Српске предано ради на борби против криминала.

- У овој години успјели смо да разбијемо 15 криминалних група - рекао је министар Лукач.

Лукач је навео д се у протеклом периоду на територији Републике Српске појавио већи број миграната, али се МУП Српске веома успјешно борио са тим проблемом.

- Влада Српске је заузела став да нема мигрантских кампова на нашој територији и то је била исправна одлука, јер су у Федерацији БиХ сви кампови донијели много поблема локалном становништву - навео је Лукач, додајући да очекује да ће се са доласком зимског периода смањити прилив миграната, али да ће се на прољеће опет доћи до експанзије и да МУП треба да буде увијек спреман да реагује и спријечи мигранте да направе било какву штету.

Лукач је рекао да је БиХ и даље једина земља у Европи која нема потпуну сарадњу са Европолом, због опструкција из ФБиХ, али да очекује да ће се и ово питање ријешити у наредних неколико мјесеци.