latinica  ћирилица
21/11/2022 |  07:23 ⇒ 07:33 | Аутор: РТС

Денвер без Јокића за пола коша бољи од Даласа (ВИДЕО)

Денвер нагетси без свог најбољег кошаркаша Николе Јокића савладали су Далас мевриксе 98:97, Никола Јовић поново је био стартер за Мајами хит, али то није помогло тиму да избјегне трећи пораз у низу. Од њих су бољи били кошаркаши Кливленда са 113:87.
Кошарка (Фото: EPA-EFE/KAI FOERSTERLING) -
Кошарка (Фото: EPA-EFE/KAI FOERSTERLING)

Нагетси су у неизвјесном мечу и неизвјесној завршници ипак успјели да савладају Дончићеве Мевриксе. Да је утакмица била неизвјесна потврђује чињеница да је свака четвртина имала најмање по четири промјене вођства између ривала.

Денвер је мало боље отворио меч, током прве четвртине имали су седам поена предности, али је домаћин на почетку друге дионице неутралисао предност само да би Денвер касније у току исте повео са 10 разлике а убрзо стигао и до четири поена заостатка до краја полувремена након серије Даласа.

У другом полувремену, Денвер је контролисао игру до средине посљедње деонице када је Далас поново преокренуо и водио до посљедњег минута када је 55 секунди прије краја меча Портер погодио тројку за тим из Колорада и обезбиједио им побједу.

У екипи Денвера Хејланд је убацио 29 поена, Портер 14, Браун 12.

Мајами је без великог броја играча који су одсуствовали због повреда претрпео трећи пораз у низу.

Прилику да се уиграва и хвата форму искористио је Никола Јовић који је на паркету провео више од 30 минута. Јовић је меч кренуо на позицији крилног центра, а не центра као претходне двије партије јер се Бем Адебајо, први центар вратио на терен.

Након прве четвртине која је припала екипи Мајамија, остале три протекле су у потпуности у знаку Кливленда који је заслужено тријумфовао.

У екипи из Охаја Дариус Гарланд убацио је 25 поен, Џеди Осман додао је 20, а Мобли 15.

У екипи Мајамија најбољи је био Адебајо са 21 поеном, 17 је донео Мартин. Никола Јовић забиљежио је 7 поена уз четири скока и пет асистенција.