latinica  ћирилица
21/11/2022 |  09:12 ⇒ 11:09 | Аутор: РТРС

МУП Српске обиљежава крсну славу; Положен вијенац на Централном спомен обиљежју (ФОТО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић положили су јутрос поводом Крсне славе Министарства, Светог Архангела Михаила вијенац на Централном спомен обиљежју страдалим припадницима МУП-а у одбрамбеном отаџбинском рату.
МУП Српске обиљежава крсну славу -
МУП Српске обиљежава крсну славу

Вијенац су положиле и породице погинулих и помоћник директора полиције Републике Србије Драган Васиљевић.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

Парастос за 782 погинула припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Спомен-цркви Светог архангела Михаила у Центру за обуку у Залужанима служио је Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем, који је потом освештао славски колач и жито у Спомен-цркви Светог Архангела Михаила.

 Фото: РТРС

Служењу парастоса присуствовали су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, припадници МУП-а, бивши припадници МУП-а, као и чланови породица погинулих полицајаца.

Фото: СРНА

Потом ће бити обиљежен и почетак обуке 25. класе кадета Полицијске академије, с којима ће бити и потписани уговори у Центру за обуку, али и отворени новоизграђени објекти Полицијске академије и објекат Центра за обуку, који је саграђен за потребе Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије.

Фото: РТРС

Обиљежавању славе МУП-а присуствоваће званичници Републике Српске.