latinica  ћирилица
21/11/2022 |  11:08 ⇒ 22/11/2022 | 11:07 | Аутор: РТРС

МУП Српске обиљежио крсну славу; Званичници отворили нове објекте у Центру за обуку (ФОТО/ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обиљежило је крсну славу - Свети архангел Михаило.
МУП Српске обиљежава крсну славу - Фото: РТРС
МУП Српске обиљежава крсну славуФото: РТРС

Тим поводом отворен је новоизграђени објекат Полицијске академије и објекат Центра за обуку, који је саграђен за потребе Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије.

Полицијска академија састоји се од два одвојена објекта, и то наставне зграде и интерната са амфитеатром. Објекат наставне зграде има четири кабинета капацитета по 30 мјеста, конференцијску салу капацитета 50 мјеста, библиотеку са читаоницом, девет учионица и канцеларије за наставно особље.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Укупан капацитет интерната је 125 соба са 500 кревета. Собе су распоређене у два крила на четири етаже. Свака соба има купатило и опремљене су за смјештај четири кадета.

Фото: facebook.com/nenadstevandicofficial

Амфитеатар је смјештен у централном дијелу објекта интерната и капацитета је 500 столица. Опремљен је са потребним наставним средствима и училима неопходним за извођење наставе.

Фото: РТРС

Отворен је и објекат Центра за обуку, првенствено намијењен за смјештај припадника Жандармерије и САЈ-а за вријеме похађања обука у Центру за обуку.

Фото: РТРС

Претходно су потписани уговори са кадетима 25. класе Полицијске академије основне полицијске обуке и 11. класе за Специјалну анититерористичку јединицу.

Фото: РТРС

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је оправдано постојање Центра за обуку, јер је одшколовано 3.000 младих припадника МУП-а.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Свечаностима обиљежавања крсне славе МУП-а Републике Српске присуствовали су предсједник Републике Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић и предсједник Владе Српске Радован Вишковић.

Фото: РТРС

Рапорт Додику предао је командир Почасне јединице МУП-а Републике Српске Витомир Петричевић.

Фото: РТРС

Лукач и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић положили су данас вијенац на Централно спомен обиљеже страдалим припадницима МУП-а у одбрамбеном отаџбинском рату.

Вијенац су положиле и породице погинулих и помоћник директора полиције Републике Србије Драган Васиљевић.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

Парастос за 782 погинула припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Спомен-цркви Светог архангела Михаила у Центру за обуку у Залужанима служио је Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем, који је потом освештао славски колач и жито у Спомен-цркви Светог Архангела Михаила.

 Фото: РТРС

Служењу парастоса присуствовали су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, припадници МУП-а, бивши припадници МУП-а, као и чланови породица погинулих полицајаца.

Фото: СРНА

Фото: РТРС