latinica  ћирилица
21/11/2022 |  13:12 ⇒ 13:13 | Аутор: РТРС

Додик: Српска самостална у доношењу одлука

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је обиљежавањем парафирања Дејтонског мировног споразума Српска показала да је самостална у доношењу одлука.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Одлучиваћемо и о обиљежавању многих других дана на начин како мислимо да одговара нашем начину живота и уставно-правном положају - навео је Додик.

Додик је рекао да Републику Српску не занима шта се ради у Федерацији БиХ /ФБиХ/.

- Шта раде у ФБиХ то ме одавно не интересује, осим у случају ако угрожава нас. Дејтонски споразум не морамо више да чврсто држимо, јер су га други урушили до мјере да је непоправљив и видјећемо како ће се ствари одвијати - додао је Додик.

Нагласио је да је важно што је Република Српска чврста и стабилна.

- Нема више нелагоде када странци нешто траже. Знамо шта хоћемо, а то је наша Република и да нам се да уставна БиХ или ћемо из ње изаћи када процијенимо. Једина успјешна политика јесте бити легитиман и легалан у смислу поштивања Устава - каже Додик.

Наводи да Република Српска ништа није урадила на штету БиХ и поштује Устав БиХ.

- За разлику од овога, на штету Републике Српске је много урађено. У сваком случају Република Српска је спремна да се бори за уставност. Наставићемо са враћањем надлежности као што је прича о агенцији за лијекове - рекао је Додик.