latinica  ћирилица
21/11/2022 |  13:39 ⇒ 13:48 | Аутор: СРНА

Додик: И друге партије да подрже приједлог о једној функцији (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да та странка очекује да ће и друге политичке партије у Српској прихватити приједлог СНСД-а да они који обављају двије функције једно примање преусмјере у хуманитарне сврхе.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик очекује да ће и друге партије то урадити, да се не би десило да неко ко буде посланик и члан управних одбора прима двије накнаде, већ да накнаду за ангажман у одбору усмјери, на примјер, у Дом за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић".

Он је поновио да ће СНСД операционализовати став да изабрани или именовани функционери могу обављати само једну функцију, те да ће разматрати то питање.

- Остајемо при ономе што смо рекли. Нама је важно, а важно је и за друштво, да они који се појављаују на два нивоа не примају двије плате. Ту другу плату треба да усмјере у хуманитарне сврхе, а то ће одлучивати партија. Рецимо, добићете рачун из Дома "Рада Врањешевић" и накнаде ће бити усмјерене тамо или на неко друго мјесто - рекао је Додик.

Нагласио је да ће СНСД тежити ка томе да велики број људи у Републици Српској има само једну функцију и једно постављење.

Одговарајући на питање да ли у друге сврхе треба усмјерити и новац који се издваја за такозвани "бијели хљеб", привилегију коју ће користити тридесетак посланика из претходног сазива Народне скупштине Српске, Додик је рекао да ако је то у складу са законом, онда он ту не може ништа да учини.

- Не могу да прекршим закон и да кажем да то не може, али би требало размислити у овом сазиву парламента на који начин то регулисати - рекао је Додик.