latinica  ћирилица
21/11/2022 |  14:54 ⇒ 14:54 | Аутор: СРНА

Стевандић: Партије које избјегавају консултације поткопавају суверенитет Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић сматра да парламентарне политичке партије које избјегавају консултативни састанак код предсједника Републике Српске Милорада Додика о формирању Владе Српске на неки начин поткопавају суверенитет Републике.
Ненад Стевандић - Фото: СРНА
Ненад СтевандићФото: СРНА

Према његовим ријечима, можете да се не слажете са предсједником Републике Српске, али он је предсједник Српске и треба да се одазовете.

- На састанку са предсједником можете да кажете све шта ви и ваша политичка партија мислите. Уколико то избјегавате, на неки начин поткопавате не лични дигнитет Милорада Додика, него суверенитет Републике Српске за који се сви заједно залажемо - рекао је Стевандић данас новинарима у Бањалуци.

Стевандић, који је и предсједник Уједињене Српске, рекао је да ће се ова странка одазвати консултацијама јер је то чин демократске, националне и личне одговорности и културе.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да су на консултације о формирању Владе Српске, које ће почети сутра, позвани представници свих парламентарних политичких партија, јер жели да чује њихово мишљење о политичким и осталим погледима важним за Српску.