latinica  ћирилица
21/11/2022 |  15:55 ⇒ 15:56 | Аутор: СРНА

Нешић: Са Додиком о превазилажењу изазова и јачању Српске

Демократски народни савез очекује да на консултацијама код предсједника Републике Српске Милорада Додика буду отворене теме о изазовима који су пред новом владом, те јачању Српске, изјавио је лидер ДНС-а Ненад Нешић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Очекујемо од предсједника Додика да предочи како види Републику Српску у наредне четири године и како превазићи проблеме који се налазе пред нама, с обзиром на међународне околности и све потешкоће које постоје на нивоу БиХ - изјавио је Нешић Срни.

Нешић је нагласио да ће коначан став о пружању подршке Влади Републике Српске коју ће предложити Радован Вишковић, ДНС саопштити сутра, након консултација.

- Што се тиче министарских мјеста, о томе се није причало. Остављам мандатару да предложи свој кабинет - додао је Нешић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да су на консултације о формирању Владе Српске, које ће почети сутра, позвани представници свих парламентарних политичких партија, јер жели да чује њихово мишљење о политичким и осталим погледима важним за Српску.