latinica  ћирилица
21/11/2022 |  16:06 ⇒ 16:07 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Одазваћемо се на консултације о новој Влади

Представници Демократског савеза одазваће се позиву за консултације код предсједника Републике Српске Милорада Додика о формирању нове Владе Српске, рекао је предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић очекује да ће ДЕМОС, по снази коју има, добити два министарства у новој Влади Републике Српске, јер је друга политичка опција у владајућој коалицији у Српској.

- Видјећемо како ће се само конципирање Владе Републике Српске одвијати. ДЕМОС ће бити коректан партнер и даће свему томе свој допринос - рекао је Чубриловић за Срну и додао да је познато да ће мандатар бити из СНСД-а.

Он је подсјетио да је ДЕМОС самостално ишао на изборе на свим нивоима и да је подржао заједничке кандидате за појединачне функције док су, како је рекао, неке друге политичке опције имале неке друге комбинације.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да су на консултације о формирању Владе Српске, које ће почети сутра, позвани представници свих парламентарних политичких партија, јер жели да чује њихово мишљење о политичким и осталим погледима важним за Српску.