latinica  ћирилица
21/11/2022 |  17:30 | Аутор: РТС

Лазовић и Миленковић: Не плашимо се никог, идемо на побједу против Бразила

Идемо на побједу, респектујемо Бразил, али гледамо себе и надамо се најбољем резултату, изјавио је у Дохи српски фудбалски репрезентативац Дарко Лазовић. Никола Миленковић подсетио је да су "орлови" играли са Бразилом на Мундијалу у Русији, као и да је екипа спремна да се бори за повољан резултат.
Миленковић и Нејмар (Фото: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY) -
Миленковић и Нејмар (Фото: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY)

Србија се на Мундијалу налази у групи са Бразилом, Швајцарском и Камеруном, а први меч на Свјетском првенству одиграће у четвртак од 20 сати против Бразила.

- Направили смо доста добре резултате у Лиги нација и квалификацијама за Мундијал, али другачије је првенство. Међутим, идемо на побједу, респектујемо Бразил, али гледамо себе. Надамо се најбољем резултату, способни смо да им направимо проблеме и дођемо до побједе - рекао је Лазовић на конференцији за новинаре у Дохи.

Фудбалер Вероне је истакао да ће српски репрезентативци послије дуела са Бразилом размишљати о Камеруну и Швајцарској.

- Сигурно је да нас Бразилци поштују, али бих више волио да нас потцјене. Ово је Свјетско првенство, а они дуго чекају на злато... Питамо се и ми. Сигурно да Бразил има мане, а ми ћемо са стручним штабом покушати да их откријемо. Не треба се оптерећивати и давати обећања, али вјерујем у нас и наш квалитет и да наставимо све од када је Драган Стојковић овдје. Прво да узмемо бодове против Бразила, а онда ћемо да размишљамо даље - додао је српски фудбалер.

Српски репрезентативац Никола Миленковић је поновио да се фудбалери никога не плаше.

- Бразил је фаворит наше групе, вјероватно и Мундијала, али не плашимо се никог. Само треба да будемо онакви какви смо били, а терен ће дати одговоре. Бразил има сјајне играче на свим позицијама, не само Нејмара. Не смемо да имамо страх од било ког тима, већ да гледамо напријед. Први циљ је пролазак групе, не смијемо да гледамо превише далеко. Идемо од меча до меча. Покушаћемо да учинимо наш народ срећним и поносним, сигуран сам да ћемо сви дати све од себе да прођемо у другу фазу Мундијала - рекао је Миленковић.

Он је подсјетио да је Србија са Бразилом играла на Мундијалу у Русији.

- Морали смо да побиједимо у последњем мечу и није било лако. Изгубили смо са 2:0, није било нимало пријатно, али сада је друга ситуација. Сада може све да се деси, вјерујем да можемо помрсимо конце и већ против Бразила одиграмо на начин као у квалификацијама. Ми у одбрани морамо да будемо на максималној висини задатка, посебно што Бразил има вансеријске нападаче - додао је Миленковић.

Он је рекао да мисли да ће сви играчи бити под великим притиском.

- Бразилци имају на свим позицијама добре играче, морамо да будемо спремни. Да будемо свјесни важности утакмице, сигурно да неће бити лако. С друге стране, спремни смо да се боримо и направимо резултат повољан за нас - закључио је Миленковић.