latinica  ћирилица
22/11/2022 |  07:48 ⇒ 08:46 | Аутор: РТС

Трећи дан Мундијала - Меси излази на терен, Француска почиње одбрану титуле

Трећег дана на 22. фудбалском Мундијалу играју се мечеви у групама Ц и Д.
Мундијал 2022 (Фото: EPA-EFE/Neil Hall) -
Мундијал 2022 (Фото: EPA-EFE/Neil Hall)

Програм почиње дуелом између Аргентине и Саудијске Арабије, на "Лусаил стадиону" (11.00) - Лионел Меси игра своје посљедње Свјетско првенство, а "гаучоси" су апсолутни фаворити против азијске селекције.

Аргентинци важи за једног од фаворита за освајање Мундијала у Катару и већ у првој утакмици на турниру, у оквиру Групе Ц, морају да покажу да су спремни за највеће домете.

У оквиру исте групе, од 17.00 часова, играју Мексико и Пољска на "974 стадиону".

Предвођени Робертом Левандовским, једним од најбољих нападача данашњице, Пољаци желе да покажу да нису само добра екипа, већ да могу да се умијешају у борбу за највиши пласман.

Мексико је традиционално неугодан ривал, а екипа из Централне Америке често је у прошлости умјела да помрси рачуне фаворитима.

Од 14.00 часова почиње такмичење у Групи Д - Данска је велики фаворит против Туниса на "Образовном градском стадиону", а Ериксен и екипа су, уз триколоре, фаворити за пласман у осмину финала.

Посљедњу утакмицу дана играју Француска и Аустралија (20.00) на стадиону "Ал Џануб" - "триколори" почињу одбрану титуле шампиона освојене прије четири године у Русији, а, упркос одсуству најбољег фудбалера свијета Карима Бенземе, екипа Дидијеа Дешана је велики фаворит.