latinica  ћирилица
22/11/2022 |  08:03 | Аутор: СРНА

Коловози мокри и клизави

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија несметано, осим на дионицама на којима се изводе радови, коловози су мјестимично мокри и клизави, а јутарња магла смањује видљивост у котлинама и дуж ријека, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Клизави коловози - Фото: РТРС
Клизави коловозиФото: РТРС

Учестали су одрони земље или камења на коловоз, па посебно треба бити опрезан на правцима Карановац-Црна Ријека, Карановац-Кнежево-Угар, Котор Варош-Теслић, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље и Вишеград-Устипрача, Бугојно-Купрес, Симин Хан-Бањ брдо, Мостар-Полог, Буна-Маслине и Житомислићи-Дољани.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због радова на рехабилитацији и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

Због реконструкције раскрснице измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Соколац-Подроманија, на локалитету укрштања са Улицом цара Лазара на Сокоцу, као и на дијелу магистралног правца у Рогатици, гдје је у току санација саобраћајнице.

Измијењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, те на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Режим саобраћаја измијењен је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Нови режим саобраћаја на снази је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, на путу Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода, те на регионалној дионици Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у саобраћању.

Другачије се саобраћа и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза током експлоатације рудника Љубија.

Получасовне обуставе саобраћаја на снази су на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном правцу Укрина-Горња Вијака.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ обустава саобраћаја на снази је на дионици Житомислићи-Почитељ од 9.00 до 12.15 часова и од 13.15 до 15.00 часова сваким даном осим недјеље и празника.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена актуелне од 8.00 до 16.00 часова на магистралном путу Сребреник-Орашје, дионица Церик-пијаца "Аризона", а алтернативни правац је Церик-Брчко-Орашје.

Спорије се због радова саобраћа и на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, као и на магистралним путевима Бихаћ-Босански Петровац, дионица Рипач-Дубовско, Јајце-Црна Ријека /Орловац/ и Добој-Маглај /Пољице-Маглај/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.