latinica  ћирилица
22/11/2022 |  11:08 ⇒ 11:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Навијачи ушли без улазница на меч Холандија - Сенегал?

Велики број навијача ушао је без улазница на меч првог кола групе А Свjетског првенства у Катару између Холандије и Сенегала, који је јуче одигран на стадиону "Ал Тумама", пошто је пао систем за декодирање карата, преноси шпанска "Марка".
Навијачи (Фото: EPA-EFE/Mohamed Messara) -
Навијачи (Фото: EPA-EFE/Mohamed Messara)

Шпанци тврде да су се врата аутоматски отворила на улазима на трибине, пошто је пао систем за декодирање улазница. Утакмица је завршена побjедом Холандије 2:0.

"Марка" подсjећа да се исти проблем догодио и на мечу између Енглеске и Ирана (6:2) који је у оквиру групе Б одигран на стадиону "Калифа".

Пошто је пао систем аутоматски су се отворили улази на стадион "Калифа", а на трибине су могли да уђу сви навијачи, који су имали "Хаја" апликацију.

- Видели смо да многи навијачи улазе на стадион, а ништа нису показали од докумената на улазу. Само су одгурнули врата, која су се због пада система, аутоматски отворила. Навијачи су ушли на меч Холандија - Сенегал, а њих нико од обезбjеђења ништа није питао и могли су да сjедну гдjе су хтjели - навела је "Марка" тврдећи да су организатори направили велики безбjедносни пропуст, пошто су неки мечеви на Мундијалу проглашени за утакмице високог ризика.