latinica  ћирилица
22/11/2022 |  11:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Нисам могао да замислим бољи сценарио

Новак Ђоковић је тријумфом у Торину заокружио једну необичну, али за њега веома успјешну тениску сезону.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO ITALY OUT) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO ITALY OUT)

Годину је завршио титулом на АТП Финалу у Торину и скоком на пето мјесто на АТП листи, али нема дилеме да би био далеко боље пласиран да је могао да игра у Аустралији и САД.

У осврту на протеклу сезону, Ђоковић је за Еуроспорт поручио да га титула на завршном турниру сезоне мотивише да и у наредној сезони настави са успјесима.

- Наравно да осјећам велико задовољство с обзиром на то како је моје путовање ове године започело лошим искуством у Аустралији и свиме што се тамо догодило. Зато је овај тријумф још већи, баш због тога кроз шта смо мој тим, породица и ја морали да прођемо. Ипак, осјећам да у свему томе нисам био сам, имао сам подршку мојих људи из Србије, региона - каже Ђоковић.

Освојио је пет титула иако није могао нормално да планира такмичења и распоред.

- Било је само питање времена прије него што нађем ту равнотежу и оптималну снагу у игри, како бих досегао врхунац форме и играо најбољи могући тенис. Средином сезоне то је почело да се дешава и освојио сам Вимблдон, мислим да сам послије тога изгубио само један меч. Био је то сјајан финиш, нисам могао да замислим бољи сценарио. И даље сам јако мотивисан да играм на овом нивоу, срећан сам што ћу моћи да играм у Аустралији на свом најуспјешнијем гренд слему. Крећемо одатле - закључио је Ђоковић.

Познато је да ће Ђоковић у децембру играти на егзибиционом Свјетском тениском купу у Дубаију.

Први турнир у наредној сезони биће му у Аделејду послије чега ће играти на Аустралијан опену.