latinica  ћирилица
22/11/2022 |  11:31 ⇒ 11:31 | Аутор: СРНА

Осуђени злочинац Махмуљин сутра би требало да се јави Суду БиХ

Осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин требало би сутра да се јави Суду БиХ да преузме акт за издржавање казне од осам година затвора због злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године, речено је Срни у овом суду.
Сакиб Махмуљин - Фото: СРНА
Сакиб МахмуљинФото: СРНА

Из Суда БиХ су навели да је допис о томе достављен осуђеном некадашњем команданту Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакибу Махмуљину на кућну адресу и његовом адвокату.

- Осуђени Махмуљин дужан је приступити у Суд БиХ 23. новембра како би преузео упутни акт за ступање на издржавање изречене казне затвора - навели су из Суда 8. новембра.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године.

Умјесто у затвор, Махмуљин је напустио БиХ и отишао у Турску.

У Суду БиХ је почетком августа речено да Махмуљин није упућен на издржавање казне затвора од осам година јер се, према обавјештењу које је доставио његов бранилац, налази на лијечењу у Турској.

Један од адвоката из тима одбране информисао је Суд БиХ о одласку Махмуљина, али тек пошто је он напустио БиХ.

Из Суда су навели да Махмуљин има рок до 3. новембра да достави потребну медицинску документацију коју је од њега затражио судски вјештак.

Из ове правосудне институције нису одговорили да ли је Махмуљин до 3. новембра доставио потребну медицинску документацију.