latinica  ћирилица
22/11/2022 |  11:43 ⇒ 11:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Дијаш: Португал мора да се фокусира на СП, а не на Роналда

Фудбалски репрезентативац Португала Рубен Дијаш изјавио је данас да његови саиграчи морају да се фокусирају на Свјетско првенство у Катару, а не на сукоб Кристијана Роналда са Манчестер јунајтедом, преносе португалски медији.
Рубен Дијаш (Фото: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO) -
Рубен Дијаш (Фото: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO)

Роналдо се нашао у центру пажње пошто је прошле недјеље у интервјуу, који је дао британском новинару Пирсу Моргану, критиковао челнике Манчестер јунајтеда, менаџера Ерика тен Хага и саиграче.

- Мислим да смо о томе довољно причали, нема много шта да се дода. Као екипа сада морамо да се концентришемо на Мундијал, а не на друге ствари - рекао је Дијаш на конференцији за новинаре у Дохи.

Португал се на СП налази у групи Х са селекцијама Уругваја, Јужне Кореје и Гане. Португал ће у четвртак од 17 сати играти против Гане.

- Концентрисани смо на побједу против Гане. Најбољи начин да побиједите је да се концентришете само на сваки наредни меч. Гана је физички јак тим, али и психички. Имају фудбалере који играју на врхунском нивоу у Европи. Свjесни смо да нас чека врло опасна екипа, али знамо шта нас чека - закључио је Дијаш, који је за Португал одиграо 40 утакмица.