latinica  ћирилица
22/11/2022 |  12:20 | Аутор: СРНА

Добој: Служен парастос за погинуле полицајце у протеклом рату

У Добоју је данас за 125 погинулих и два нестала припадника добојске Полицијске управе у Одбрамбено-отаџбинском рату служен парастос поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске - Аранђеловдана.
Добој - Полицијска управа - служен парастос за погинуле борце - Фото: СРНА
Добој - Полицијска управа - служен парастос за погинуле борцеФото: СРНА

Након парастоса у згради Полицијске управе, вијенце су код спомен-обиљежја погинулим полицајцима положили припадници МУП-а, градоначелник Добоја Борис Јеринић, представници синдиката Полицијске управе, Удружења ветерана Петог одреда специјалне бригаде полиције, Градске борачке организације, удружења Браниоци града Добоја 2. мај и добојских удружења породица погинулих и несталих, као и ампутираца.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић навео је да су, поводом Аранђеловдана, припадници ове управе организовали Дан отворених врата за малишане, учествовали у тродневној акцији добровољног давања крви у добојској Болници, те да су организационе јединице у Модричи организовале хуманитарни турнир у малом фудбалу и стоном тенису за лијечење Саре Лазић из Добоја.

Радинковић је захвалио Градској управи на досадашњој подршци и подсјетио да је захваљујући средствима града обновљена зграда сједишта Полицијске управе, те да је без накнаде уступљено земљиште на којој је предвиђен објекат за Јединицу жандармерије, за чији су градњу, као и градњу објекта Полицијске станице два, предвиђена средства за наредну годину у МУП-у Републике Српске и граду Добоју.

Јеринић је истакао да се данас и на овај начин одаје почаст свима који су животе дали за Републику Српску.

Он је поручио да је полиција један од стубова државности Републике Српске и да Градска управа настоји да обезбиједи одговарајуће услове како би несметано и професионално обављали своје дужности.

Парастосу и свечаности присуствовала је и посланик из Добоја у Представничком дому Парламента БиХ Сања Вулић.