latinica  ћирилица
22/11/2022 |  12:53 ⇒ 17:25 | Аутор: СРНА

Брнабић: Срби са Косова и Метохије траже примјену споразума

Премијерка Србије Ана Брбабић изјавила је данас да је примјена постојећих споразума једино што желе Срби са Косва и Метохије, те истакла да је Београд у разговорима са Приштином у Бриселу показао колико је дубоко посвећен миру, стабилности и компромису.
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC) -
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC)

Брнабићева каже да Срби са Коосва и Метохије инсистирају на пуној владавини права, те да их је предсједник Србије Александар Вучић на синоћњем састанку још једном замолио да не насједају на провокације.

- Стабилност и мир су једино што може да обезбиједи простор за просперитет на западном Балкану. Тешко је то одржати, али смо до сада успијевали - рекла је Брнабићева на презентацији "Бијеле књиге" Савјета страних инвеститора у Србији.

Говорећи о страним инвестицијама и ризицима за репутациони рејтинг Србије након избијања рата у Украјини и одлуке Београда да не уводи санкције Москви, Брнабићева је навела да је било проблема, али да су они ријешени.

- Спремили смо документ, који објашњава позицију Србије и послали га свима. Мислим да је тај документ био довољано јасан, па немамо одустајања од инвестиција. Напротив, сада имамо више инвестиција него у 2021. години, која је била рекордна. Изборили смо се за то да нам репутациони ризик не буде препрека за привлачење инвестиција - нагласила је Брнабићева.