latinica  ћирилица
22/11/2022 |  13:34 ⇒ 13:37 | Аутор: СРНА

Вишеград: Уручена постхумна одликовања породицама погинулих бораца

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уручио је данас, у име предсједника Републике Српске, десет постхумних одликовања породицама погинулих бораца Војске Републике Српске са подручја ове локалне заједнице.
Вишеград-додјела одликовања - Фото: РТРС
Вишеград-додјела одликовањаФото: РТРС

Ђуревић је нагласио да не смију бити заборављени који су стварали Републику Српску јер су за слободу свих дали оно што је највредније, а то је живот.

- Наша дужност је да сваке године организујемо пријеме за породице погинулих бораца, али и да уручимо заслужена одликовања - истакао је Ђуревић.

Предсједник Скупштине општинске Борачке организације Александар Савић рекао је да је ово прилика за исказивање поштовања и захвалности свим борцима који су животе дали за Републику Српску и изразио наду да ће у наредном периоду све породице погинулих бораца из цијеле Српске добити заслужена одликовања.

У протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату Милијан Ћећез изгубио је три члана породице, а данас је захвалио свима који су учествовали у реализацији идеје о одликовању бораца.

- Данас је велики дан за наше породице јер смо овим одликовањем добили признање за све оно што је дато за стварање Републике Српске - истакао је Ћећез.

Одлуку о постхумном одликовању бораца Војске Републике Српске донијела је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић у претходном мандату.

У периоду од 2012. године до данас, на иницијативу Борачке организације Републике Српске и Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, одликовано је око 2.145 погинулих бораца Војске Републике Српске.