latinica  ћирилица
22/11/2022 |  16:11 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Станивуковић најавио даљу борбу у случају "Екватор" (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић најавио је даљу борбу у случају "Екватор".
Драшко Станивуковић -
Драшко Станивуковић

Одлуком Вишег привредног суда у Бањалуци потврђено је да је ништавна цесија на основу које је "Екватор" преко фирме "Баниго грађење" незаконито од Града наплатио нешто више од два милиона марака.

Након Одлуке Вишег привредног суда у Бањалуци, градоначелник Драшко Станивуковић наглашава да ће Град инсистирати да се у градску касу врате бесправно одузета два милиона.

- За та два милиона, ми ћемо се борити, али она су потрошена, али имате начина како да се наплати. Има тај "Екватор" који спрат зграде, има станове, па нека се плијени, нека се преписује на Град, па ће Град дати коме? Па народу - рекао је Станивуковић.

Предузетник Ђорђе Давидовић, власник фирме "Екватор" каже да је пресуда донесена без приказаних додатних доказа и елемената.

Наглашава да је спорно земљиште преписано на фирму "Баниго", те да је цесија у потпуности легална.

- Могу вратити Граду новчана средства, ако већ толико "плаче" Станивуковић за тим новцем, у року од седам дана, чим ослободи земљиште, смакне котловницу и врати ми земљиште моје, могу дати и више и да ставимо тачку на то - навео је Давидовић.

Подсјећамо, ријеч је о случају који се водио око власништва над земљиштем на којем је изграђена рејонска котловница на Старчевици. Одлуком суда, 2018. године из Града је повучено више од два милиона марака.